Perfil

Sóc en Pepe Menéndez, actualment Director Adjunt de Jesuïtes Educació. Actualment col·laboro en l’impuls del projecte Horitzó 2020 de transformació profunda de l’educació de les escales de Jesuïtes de Catalunya.

Vaig néixer a Barcelona el 21 d’agost de 1956. M’interessa molt l’educació i crec fermament en el potencial de les persones. Sóc Llicenciat en Ciències de la Informació (branca Periodisme) per la Universitat Autònoma de Barcelona (1982). La meva trajectòria professional m’ha portat a centrar-me en l’educació i, especialment en els últims dotze anys, en àmbits de gestió. Per això vaig fer la diplomatura en Alta Direcció d’Empreses per ESADE (2002), i el programa “Leadership: An evolving vision” en la Harvard Graduate School of Education (2009).

La meva trajectòria professional va començar fent pràctiques a Radio Juventud, quan estava instal·lada al principi de la Via Augusta, i al Diario de Barcelona, on vaig viure la tensió, confusió i desenllaç del cop d’estat del 23-F. També col·laboro a Ràdio Estel.

Al setembre del 1981, vaig començar a impartir classes a la Formació Professional al Sant Ignasi-Sarrià, i fins al 1998 he desenvolupat diverses tasques a la FP, el BUP i COU, i a l’ESO i Batxillerat.  Al juny del 1998, vaig entomar la direcció del Centre d’Estudis Joan XXIII i la direcció general de la Fundació Joan XXIII. Des del juny del 2009 continuo com a director general de la Fundació Joan XXIII i he assumit la Direcció Adjunta de la Fundació Jesuïtes Educació.

Sóc fundador i membre del comitè executiu de l’associació europea de centres educatius International Education, que agrupa a 20 escoles de tota Europa. Sóc membre del Consell Social del Síndic de Greuges de Catalunya, del Consell Assessor de la Coordinadora Catalana de Fundacions, de la qual també sóc membre de la Comissió d’Educació; de la Fundació Catalana de l’Esplai i del Consell Estratègic de l’Observatori del Tercer Sector.

Vaig participar en l’elaboració del document “Pacte Nacional per a l’Educació. Oportunitat i compromís” que impulsà el Departament d’Educació a l’any 2004.

Especialista en temes de formació permanent del professorat referits a l’àmbit de desenvolupament de projectes, innovació educativa en TIC, i gestió del canvi, el que m’ha portat a aprofundir en el lideratge educatiu.

Vaig crear, impulsar i dirigir, dins de la Fundació Joan XXIII, és el Centre de Tecnologies Ituarte (CETEI), el Consell Rector del qual representa al conjunt de l’administració pública catalana, govern i municipal, així com el teixit empresarial, sindical i social.

________________________________________________________

Soy Pepe Menéndez, actualmente Director Adjunto de Jesuïtes Educació. Actualmente, colaboro en el impulso del proyecto Horizonte 2020 de transformación profunda de la educación de las escuelas de Jesuitas de Catalunya

Nací en Barcelona el 21 de agosto de 1956. Estoy muy interesado en la educación y tengo una enorme fe en el potencial de las personas. Soy Licenciado en Ciencias de la Información (rama Periodismo) por la Universidad Autónoma de Barcelona (1982). Mi trayectoria profesional me ha llevado a centrarme en le educación y, especialmente en los últimos doce años, en ámbitos de gestión. Por esto cursé la diplomatura en Alta Dirección de Empresas por ESADE (2002), y el programa “Leadership: An evolving vision” en la Harvard Graduate School of Education (2009).

Mi trayectoria profesional comenzó haciendo prácticas en Radio Juventud, cuando estaba instalada en el principio de la Vía Augusta, y en el Diario de Barcelona, donde viví la tensión, confusión y desenlace del intento de golpe de estado del 23-F. También colaboro ocasionalmente en Ràdio Estel.

En septiembre de 1981, comencé a impartir clases en Formación Profesional en el Sant Ignasi-Sarrià, y hasta 1998 desarrollé diversas tareas en la FP, el BUP y COU, y en la ESO y Bachillerato.  En junio de 1998, tomé la dirección del Centro de Estudios Joan XXIII y la dirección general de la Fundación Joan XXIII. Desde junio de 2009 continuo como director general de la Fundación Joan XXIII y he asumido la Dirección Adjunta de la Fundación Jesuïtes Educació.

Soy fundador y miembro del comité executivo de la asociación europea de centros educativos International Education, que agrupa a 20 colegios de toda Europa. También soy miembro del Consejo Social del Síndic de Greuges de Catalunya (Defensor del Pueblo), del Consejo Asesor de la Coordinadora Catalana de Fundaciones, de la cual también soy miembro de la Comisión de Educación de la Fundación Catalana del Esplai y del Consejo Estratégico del Observatorio del Tercer Sector.

Participé en la elaboración del documento “Pacto Nacional para la Educación. Oportunidad y compromiso” que impulsó el Departamento de Educación del gobierno de la Generalitat catalana en el año 2004.

Especialista en temas de formación permanente del profesorado referidos al ámbito de desarrollo de proyectos, innovación educativa en TIC, y gestión del cambio, lo que me ha motivado a profundizar en el liderazgo educativo.

En 2005, impulsé y dirigí, en el seno de la Fundación Joan XXIII, el Centro de Tecnologías Ituarte (CETEI), el Consejo Rector del cual representa al conjunto de la administración pública catalana, gobierno i municipal, así como al tejido empresarial, sindical y social.

Anuncis
 1. Pilar Acalde
  Octubre 2, 2009 a les 12:31 pm

  Tu siempre buscandote más faena.
  Gracias por hacerme participe del trabajo bien hecho. Será una forma de poder tenerte más cerca.
  Un abrazo

  • pepemenendez
   Octubre 3, 2009 a les 9:47 pm

   Moltes gràcies Pilar pels teus desigs!!!

 2. Manel Cuñado Balagué
  Desembre 15, 2016 a les 1:34 am

  Felicitats per la tasca que fas
  Gràcies d’un pare amb una princesa de 12 anys
  A veure si hi ha sort i es canvia el sistema educatiu.
  Vaig veure el programa “Millenium” i estic completament d’acord en els teus plantejaments.
  Estic mirant de trobar i comprar algun llibre teu.
  Demà hi ha una reunió a l’escola “Maristes Sants Les Corts” i crec que ve algú dels Jesuïtes, “(20 minuts de Testimonis d’AMPAs que ja tenan nous models en marxa. (Escoles Pies, Jesuïtes …)”
  a veure si entre tots ho vam canviar ràpid i li donem una bona educació als nostres petits.
  Gràcies.
  Atte.
  Manel
  Indícam si us plau on es poden adquirir els teus llibres

 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: