Perfil

Soy Pepe Menéndez, profesor de secundaria. Actualmente inspiro y asesoro instituciones que desean impulsar procesos de transformación profunda de la educación.

Especialista en liderazgo, innovación educativa y gestión del cambio. Acompaño procesos de cambio en instituciones educativas públicas y privadas de España, Europa y Latinoamérica.

He tenido el privilegio de ser ponente de dos charlas TEDx. En León (España) y en Río de la Plata (Argentina).

Soy autor de «Escuelas que valgan la pena» (2020. Paidós, Argentina)y co-autor de la colección de libros «Transformando la educación».(2015. JE)

Si comienzo por el principio, diré que nací en Barcelona el 21 de agosto de 1956. Estoy muy interesado en la educación y tengo una enorme fe en el potencial de las personas. Soy Licenciado en Ciencias de la Información (rama Periodismo) por la Universidad Autónoma de Barcelona (1982). Mi trayectoria profesional me ha llevado a centrarme en le educación y, especialmente en los últimos doce años, en ámbitos de gestión. Por esto cursé la diplomatura en Alta Dirección de Empresas por ESADE (2002), y el programa “Leadership: An evolving vision” en la Harvard Graduate School of Education (2009).

En septiembre de 1981, comencé a impartir clases en Formación Profesional en el Sant Ignasi-Sarrià, y hasta 1998 desarrollé diversas tareas en la FP, el BUP y COU, y en la ESO y Bachillerato.  En junio de 1998, tomé la dirección del Centro de Estudios Joan XXIII y la dirección general de la Fundación Joan XXIII. En junio de 2009, asumí la Dirección Adjunta de la Fundación Jesuïtes Educació hasta 2018.

Como director del colegio Joan XXIII impulsé la creación de un centro de experimentación tecno-pedagògica (CETEI) en la misma escuela. Y como miembro del equipo directivo de Jesuïtes Educació, colaboré en la creación, diseño e impulso del proyecto de transformación educativa Horitzó 2020.

También fuí co-fundador de la asociación europea de centros educativos «International Education», que agrupa 20 escuelas de toda Europa.

Soy miembro del patronato de diversas fundaciones sociales y del conocimiento.

Participé en la elaboración del documento “Pacto Nacional para la Educación. Oportunidad y compromiso” que impulsó el Departamento de Educación del gobierno de la Generalitat catalana en el año 2004.

____________________________________________________________________________________________

Sóc en Pepe Menéndez, professor de secundaria. Actualment inspiro i assesoro instituciones que volen impulsar processos de transformació profunda de l’educació.

Especialista en lideratge, innovació educativa i gestió del canvi. Acompanyo processos de canvi a institucions educatives públiques i privades de Espanya, Europa i Llatinoamèrica.

He tingut el privilegi de ser ponent de dues xerrades TEDx. A Lleó (Espanya) i a Río de la Plata (Argentina).

Sóc autor de «Escuelas que valen la pena» (Paidós, Argentina) i co-autor de la col·lecció de llibres «Transformant l’educació».

Si començo pel principi, diré que vaig néixer a Barcelona el 21 d’agost de 1956. M’interessa molt l’educació i crec fermament en el potencial de les persones. Sóc Llicenciat en Ciències de la Informació (branca Periodisme) per la Universitat Autònoma de Barcelona (1982). La meva trajectòria professional m’ha portat a centrar-me en l’educació i, especialment en els últims dotze anys, en àmbits de gestió. Per això vaig fer la diplomatura en Alta Direcció d’Empreses per ESADE (2002), i el programa «Leadership: An evolving vision» en la Harvard Graduate School of Education (2009).

Al setembre del 1981, vaig començar a impartir classes a la Formació Professional al Sant Ignasi-Sarrià, i fins al 1998 vaig desenvolupat diverses tasques a la FP, el BUP i COU, i a l’ESO i Batxillerat.  Al juny del 1998, vaig entomar la direcció del Centre d’Estudis Joan XXIII i la direcció general de la Fundació Joan XXIII. Al juny del 2009 vaig assumir la Direcció Adjunta de la Fundació Jesuïtes Educació.

Com a director del col·legi Joan XXIII vaig impulsar la creació d’un centre d’experimentació tecno-pedagògica (CETEI) a la mateixa escola. I com a membre de l’equip directiu de Jesuïtes Educació, vaig col·laborar en la creació, disseny i impuls del projecte de transformació educativa Horitzó 2020.

També vaig ser co-fundador de l’associació europea de centres educatius International Education, que agrupa a 20 escoles de tota Europa.

Sóc membre del patronat de diverses fundacions socials i del coneixement.

Vaig participar en l’elaboració del document “Pacte Nacional per a l’Educació. Oportunitat i compromís” que impulsà el Departament d’Educació a l’any 2004.

9 comentarios sobre “Perfil

  1. Tu siempre buscandote más faena.
    Gracias por hacerme participe del trabajo bien hecho. Será una forma de poder tenerte más cerca.
    Un abrazo

  2. Felicitats per la tasca que fas
    Gràcies d’un pare amb una princesa de 12 anys
    A veure si hi ha sort i es canvia el sistema educatiu.
    Vaig veure el programa «Millenium» i estic completament d’acord en els teus plantejaments.
    Estic mirant de trobar i comprar algun llibre teu.
    Demà hi ha una reunió a l’escola «Maristes Sants Les Corts» i crec que ve algú dels Jesuïtes, «(20 minuts de Testimonis d’AMPAs que ja tenan nous models en marxa. (Escoles Pies, Jesuïtes …)»
    a veure si entre tots ho vam canviar ràpid i li donem una bona educació als nostres petits.
    Gràcies.
    Atte.
    Manel
    Indícam si us plau on es poden adquirir els teus llibres

  3. Buenas tardes , mi nombre es Cristina ,soy docente de la provincia de Salta , Argentina. Lo vi por television y escuche un comentario de Usted . Creo que deberia informarse mas respecro al Ministerio de Educacion de mi pais . Saludo a usted atentamente.

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.